Nieuws

Verbouwing stadhuis Enschede 1 november afgerond

Stadhuis Enschede 1 november weer in gebruik
Stadhuis Enschede 1 november weer in gebruik
Het stadhuis in Enschede kan vanaf 1 november weer volledig in gebruik genomen worden na een maandenlange verbouwing. Oorspronkelijk moesten de werkzaamheden in september afgerond zijn, maar dat liep vertraging op.
De verbouwing was nodig omdat het pand niet voldeed aan de brandveiligheidseisen. Het stadhuis krijgt branddeuren, de vluchtroutes moeten aangepast worden, er komt een nieuw brandmeldsysteem en de stalenconstructie van de toren moet anders ingepakt worden zodat de toren bij brand niet instort.
In juli startte de werkzaamheden maar die bleken meer tijd te kosten dan gedacht. Daarom zijn eerst de trouw- en burgerzaal aangepast zodat geplande huwelijken in het stadhuis wel gewoon door konden gaan. Voor de raadsvergaderingen wordt tijdelijk uitgeweken naar de oude Polaroid-fabriek. Vanaf 1 november kan alles en iedereen weer terecht in het stadhuis.
De kosten waren in eerste instantie geraamd op 1,28 miljoen euro. Omdat de werkzaamheden langer duren dan gepland, zijn ook de kosten een stuk hoger uitgevallen. Volgens de gemeente gaat het om een extra 1,25 miljoen. Dat betekent dat verbouwing uiteindelijk bijna twee keer zo duur uitpakt dan verwacht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.