Grenzeloos Genoegen

Op bezoek bij Marcel en Edith Rensen

Marcel, Edith en Mats Rensen
Marcel, Edith en Mats Rensen
Maandagmiddag kwamen we aan bij ons tweede adres in Oostenrijk, bij Marcel en Edith Rensen en hun vierjarig zoontje Mats. Edith komt uit Nijverdal en sinds een jaar of vijf runnen ze Alp. Appartments Rensen in Steinach am Brenner.
Edith en ik waren al een tijdje bevriend via Facebook. De ontvangst was allerhartelijkst. Marcel heeft pasgeleden een ingewikkelde operatie moeten ondergaan aan zijn voet. Hij kan en mag de eerste paar maanden niks doen wat betekent dat Edith in principe alles zelf moet doen. Gelukkig heft ze nog een paar weken hulp van Gert, een jonge vent die veel kan en doet en ook heel goed met Mats overweg kan.
Onze regisseur André van der Zee neemt meteen het hele programma even door. We filmen eigenlijk van alles door elkaar. Het ene komt dan in aflevering één en de andere activiteit en kookitem in aflevering twee. Edith is erg actief en heeft van alles voor ons geregeld. Maar eerst krijgen we onze kamers toegewezen. Ze verhuurt namelijk drie appartementen, compleet met keuken en een gezellige living. Frederike en ik zijn helemaal blij met onze mooie kamer en eigen badkamer.
Het eerste kookitem was in Ediths eigen keuken en we hebben buiten op het terras gegeten. Dat zag er super uit! Maar we verheugden ons op de andere dag, want dan zouden we we gaan raften op de Inn. Zelf had ik dat al eens gedaan op de Verdon in Frankrijk met mijn dochter. Frederike zag dat helemaal niet zitten. Onze wijnkenner Hans Averesch eigenlijk ook niet, maar hij overwon zijn angst. Alhoewel na de uitleg van onze instructeur, die gelukkig ook goed Nederlands sprak, kneep ik 'm ook wel even. Maar ach, later vergeleek ik het met de uitleg die je ook altijd krijgt in een vliegtuig. Ook eng als je de eerste keer vliegt, maar daar let ik tegenwoordig ook niet meer bij op. André ging mee in de boot met de kleine camera. Het was is een woord FANTASTISCH!!!
Onze cameraman Julius moest telkens een eind verderop rijden, zodat ie ons aan zag komen varen. Dat was hard werken, dat kun je begrijpen. Na een hete douche en een snel broodje uit de hand, moesten we weer snel in de auto op weg naar een prachtig natuurgebied waar je als activiteit kon boogschieten op 3D dieren van een soort piepschuim, die overigens heel echt leken. De regels werden uitgelegd en vervolgens doken we met z'n allen het bos in. Helaas dit keer in de stromende regen, maar wat was dat gaaf om te doen. Ik heb in ieder geval een beer geschoten! Een erg leuke activiteit voor gezinnen ook om te doen.
Eenmaal thuis maar weer eens onder een hete douche, omkleden, haren föhnen, optutten zodat we het kookgedeelte en de gezamenlijke maaltijd konden opnemen. We hadden allemaal de indruk dat we een rustiger opnameschema zouden hebben vergeleken met de opnames in Frankrijk in juni. Maar tot nu toe moet alles rap rap achter elkaar. Als we om 22.00 uur klaar zijn, willen de mannen nog wel eens doorzakken, maar Frederike en ik trekken ons dan terug op de kamer. Even rust en tijd voor jezelf. Thuisfront bellen, foto's van die dag op Facebook zetten. Maar natuurlijk wel nog even met een glaasje wijn als slaapmutsje. Dinsdagavond mochten we de dag en een aflevering in de hottub afsluiten, heel decadent met een glas Prosecco. Hans tussen ons in die zich een rijke Rus waande.
De eerste paar dagen sliep ik onrustig, maar ondertussen vallen we als een blok in slaap. Doordat je bijna elke nacht op een andere plek slaapt, ben ik 's nachts nog wel eens in de war als ik op zoek ben naar het toilet... Woensdagochtend namen we op tijd afscheid. We hebben hier een heerlijke tijd gehad. Geweldig om hier zowel zomers als in de winter als familie of vriendengroep je vakantie door te brengen. Nu op weg naar Caldaro in Italië voor het wijnitem van Hans. Hij heeft ons al hele enthousiaste verhalen verteld over Tenuta Manincor, een wijngaard die wijn verbouwd op een biodynamische manier en wordt beheerd door de graaf en gravin Von Enzberger. Over onze ene dag in Italië meer in mijn volgende verhaal. Servus!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.