Stayokay ziet af van jeugdherberg in oude Atak in Enschede

De keten van jeugdherbergen Stayokay komt niet naar Enschede. Dat heeft het bedrijf vorige week laten weten aan de stichting Enschede Promotie en de eigenaren.

Die hebben zich twee jaar lang ingezet om Stayokay te interesseren voor een vestiging in het vroegere Atak. Stayokay was enthousiast, maar heeft te maken met bezuinigingen en wil niet investeren in een vestiging in Enschede.


Plek voor angry young men

Directeur Wendrich van Stichting Enschede Promotie vindt het jammer dat Stayokay afziet van een vestiging in Enschede.

Hij vermoedt dat er wel degelijk behoefte is aan hotelkamers aan de onderkant van de markt. "Het was mooi geweest voor de stad als er een plek zou zij voor angry young men. Zeker als straks het Wilminkplein klaar is." Dat is eind volgend jaar, begin 2015.


Zonder Stayokay, met particuliere investeerders

Wendrich wil nu samen met eigenaar Smits van het oude Atak onderzoeken of het mogelijk is om een hotel op te zetten met particuliere investeerders. Ze denken aan een trendy hotel voor studenten die tijdelijk in Enschede zijn.

"Een luxe pension of hotelkamers voor onder meer studenten die hier één of twee jaar zijn." Te denken valt aan luxe onderkomens voor studenten zoals in Londen, met bijvoorbeeld een fitnessruimte. "Niet een standaard studentenhuis of een jeugdhotel." Zaak is nu volgens Wendrich, dat het pand bouwkundig in goede staat wordt gebracht.

Enschede heeft nu drie betrekkelijk kleine hotels en er zijn drie hotels gepland. Van der Valk begint in oktober met de bouw van een groot hotel aan de Zuiderval, op het Willem Wilminkplein komt een hotel en op de plek van het gesloopte Dishhotel komt volgens Wendrich weer een groot hotel. Voor jongeren is er echter niets.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren