Nieuws

Werkstraf voor diefstal en dood jong katje in Enschede

Werkstraf voor diefstal en dood jong katje in Enschede
Werkstraf voor diefstal en dood jong katje in Enschede
Een 48-jarige vrouw uit Enschede is veroordeeld tot een werkstraf van 70 uur omdat ze afgelopen januari een 5 dagen oude kitten stal die vervolgens overleed. Haar man, die ook verdacht werd van betrokkenheid bij de diefstal en dood van het katje, is vrijgesproken. De kitten was van een vrouw uit Enschede die het beestje op internet te koop aanbood.
De 48-jarige vrouw had het katje op internet gezien en een afspraak gemaakt om naar het beestje te komen kijken. Toen de eigenaresse even niet oplette, stopte de 48-jarige vrouw de kitten in haar legging en verliet de woning. Daar stond haar man en samen zouden ze vervolgens ruim twee uur met het beestje in een handschoen door Enschede gelopen hebben.
Het jonge katje kon de kou niet aan en overleed. Bij de politie verklaarden het echtpaar dat ze er kort aan gedacht hadden om de dierenambulance in te schakelen, maar uiteindelijk besloten om het beestje in een rioolput te gooien. Daar werd het later ook de de politie aangetroffen. De twee verschenen maandag niet voor de rechter en ook hun advocaat zag er vanaf om te verschijnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.