Nieuws

Oud-speler Arend van der Wel van SC Enschede overleden

Oud-speler van SC Enschede Arend van der Wel uit Denekamp is op 80-jarige leeftijd overleden. Van der Wel speelde jarenlang voor SC Enschede. Daarna was hij onder meer elftalbegeleider bij FC Twente, hoofdscout en begeleider van jeugdspelers.
Arend van der Wel begon zijn carriere bij Ajax en stapte in 1955 over naar SC Enschede. Na zijn carriegrave;re als speler, vervulde hij een voortrekkersrol bij de ontwikkeling van FC Twente van regionale club tot topclub. Ook was hij als speler en trainer verbonden aan DOS'19 uit Denekamp. Daar zette hij onder meer het jeugdplan op en trainde hij jeugdelftallen. Ook gaf hij trainerscursussen voor de KNVB.
Arend van der Wel werd twee jaar geleden onderscheiden voor zijn bijdrage aan het voetbal in de regio. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van der Wel was een goede vriend van onder meer Johan Cruijff, die regelmatig bij hem over de vloer kwam.
Vanwege het overlijden speelt Jong FC Twente vanavond tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen met rouwbanden. Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.