nieuws

OM stopt onderzoek naar misbruik door CDA-raadslid Bentelo

Onderzoek naar CDA-raadslid uit Bentelo gestopt
Onderzoek naar CDA-raadslid uit Bentelo gestopt
Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft besloten het onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door CDA-raadslid Pierik uit de gemeente Hof van Twente stop te zetten.
Pierik was door Jeugdzorg Overijssel aangemerkt als risicofactor in een mogelijke zedenzaak. Het onderzoek heeft geen aanknopingspunten opgeleverd, die een voortzetting van het onderzoek rechtvaardigen. Besloten is het onderzoek te sluiten.

Onderzoek naar seksueel misbruik kleindochter

Pierik is niet als verdachte aangemerkt geweest. Nu het onderzoek is stopgezet, zullen politie en OM geen nadere mededelingen doen over deze zaak.
Eind augustus kwam naar buiten dat Pierik betrokken was bij een onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik van zijn kleindochter. Op basis van dit onderzoek deed het CDA in de Hof van Twente een klemmend beroep op Pierik om zijn raadszetel gedurende het onderzoek neer te leggen. Pierik weigerde, maar had al wel zijn voorzitterschap van de plaatselijke voetbalvereniging tijdelijk opgegeven.

Gesprek van de dag in Bentelo

Niet duidelijk is of de kleinkinderen van Pierik nu terug naar huis kunnen. De kleinkinderen woonden bij de boerderij van Pierik in. De ophef rond Pierik was het gesprek van de dag in Bentelo en houdt de gemoederen nog steeds flink bezig.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.