Solar Team Twente

Auto Solar Team Twente als eerste de weg op in Australië

Koen Sedee geeft interview
Koen Sedee geeft interview
Afgelopen week stond in het teken van het raceklaar maken van The RED Engine. Alle onderdelen zijn vervangen voor nieuwe en de zonneauto is klaar om te gaan testen op de Australische weg.
Vrijdag was een belangrijk moment. De Australisch Road Authority kwam langs in onze werkplaats op het universiteitsterrein. Deze Road Authority, de Australische variant van de RDW, checkt of de zonneauto voldoet aan bepaalde veiligheidseisen. Uiteraard waren wij ervan overtuigd dat de auto klaar was om de weg op te mogen, maar het blijft toch altijd even spannend.

Als eerste de weg op

De spanning duurde niet bepaald lang, want nadat de heren een klein uurtje hadden gekeken was onze RED Engine goedgekeurd om de zogenaamde Cox Peninsula Road te betreden. Dit is een weg van 70 kilometer, een klein uurtje rijden vanaf onze werkplaats. Hier mogen alle teams die gekeurd zijn rijden met hun zonneauto. Leuk detail is dat Solar Team Twente het eerste team in de Challenger Class is dat de weg op mag!
Maandag was dan ook de eerste dag dat er daadwerkelijk getest kon worden. Al vroeg werd The RED Engine op de trailer geladen en vervoerd naar de testweg. Dit zullen we de komende weken bijna dagelijks doen.

Op de Australische televisie

Vanmorgen ben ook ik hier naar afgereisd. De Australische tv-zender ABC was bezig met het maken van een nieuwsitem en wilde graag beelden van onze zonneauto maken. Ook onze collega’s uit Eindhoven, die in de Cruiser Class rijden tijdens de World Solar Challenge, waren aanwezig.
Leuk om aan de andere kant van de wereld ook andere Nederlandse teams bezig te zien met hun auto. We hebben een interview gegeven en er werden beelden geschoten die vanavond op de Australische televisie worden uitgezonden!

Veel testen

Komende weken zullen we vele testen blijven doen om de auto en de coureurs aan de Australische omstandigheden te laten wennen. Ook zullen we de konvooi-auto’s van een mooie Twents rode kleur voorzien!
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.