Nieuws

Kerst in Oud Kampen gered

Het festival Kerst in Oud Kampen is gered. De Zwolse projectontwikkelaar Bemog heeft toegezegd het gat van 15.000 euro in de begroting te zullen dichten. Daarnaast heeft het bedrijf meerjarige financiële steun toegezegd.
Geestelijk vader Liefting van het culturele winterfestival is blij met de redding. In combinatie met de vele positieve reacties vanuit de samenleving is dat voor het bestuur voldoende basis om door te gaan. "We moeten wel flink aan de bak de komende tijd, want we lopen achter met de voorbereidingen", aldus Liefting. Hij wil nog wel in overleg met politiek. "Die moet de knip trekken om het festival toekomst te geven, want gedonder als dit kunnen we niet ieder jaar hebben."
Eind vorige week maakte de organisatie van Kerst in Oud Kampen bekend een 13e editie financieel niet meer rond te kunnen breien. Het leidde tot veel ophef in de stad. Er kwamen veel reacties op social media. Zo werd er een Facebook-pagina opgericht door de inwoners van het Keizerskwartier, waar het festival altijd gehouden wordt. De pagina is al meer dan 2700 keer 'geliked'. Ze waren van plan aanstaande donderdag voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering de politiek aan te spreken, gehuld in historische kledij.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.