nieuws

Dream Fireworks overweegt beroep tegen Enschede

Directeur Frits Pen in zijn vuurwerkopslag
Directeur Frits Pen in zijn vuurwerkopslag
Vuurwerkbedrijf Dream Fireworks is teleurgesteld over het besluit van de gemeente Enschede om de uitbreiding van de vuurwerkopslag niet toe te staan. Directeur Frits Pen overweegt tegen dat besluit in beroep te gaan.
Het blijkt, Volgens Pen, dat het college van B en W een bepaalde visie heeft op het bestemmingsplan, die hij niet deelt. "Wij zijn verbaasd over het feit dat de uitbreiding van de opslag van het consumentenvuurwerk strijdig is met het bestemmingsplan. Wij gaan op dit punt het besluit verder grondig bestuderen."
Volgens Pen heeft de provincie Overijssel geen bezwaren tegen uitbreiding. "De brandweer heeft weliswaar een negatief advies uitgebracht, maar dit betreft punten die we kunnen aanpassen."
De gemeente draagt een volgens Pen een mogelijke oplossing aan voor het onderwerp bouwen, die hij graag omarmt. De gemeente Enschede denkt aan een bestemmingsplan waarin plekken worden aangewezen waar een vuurwerkopslag wel is toegestaan. De gemeente Enschede wil dat in de toekomst goed regelen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.