nieuws

Twenterand moet meer doen met minder personeel

Gemeentehuis
Gemeentehuis
De gemeente Twenterand werkt in vergelijking met andere gemeenten van dezelfde grootte met weinig ambtenaren. Dat concludeert bureau Berenschot dat in opdracht van de gemeenteraad van Twenterand een benchmarkrapport heeft opgesteld.
Berenschot heeft berekend dat de formatie van Twenterand 15 procent lager ligt dan het gemiddelde van 31 vergelijkbare gemeenten. Twenterand heeft 5,9 fte per 1000 inwoners.
De gemeenteraad heeft de berekening laten maken om de capaciteit van het ambtenarenapparaat af te kunnen zetten tegen de hoeveelheid werk die op de gemeente afkomt. De gemeenten krijgen steeds meer taken vanuit het Rijk toebedeeld, zonder dat daar geld bij komt om deze taken te kunnen uitvoeren. De cijfers van Berenschot tonen dus aan dat Twenterand meer werk moet gaan verzetten met minder personeel. Daarmee is voor de gemeente Twenterand duidelijk geworden dat er niet bezuinigd kan worden op de formatie, maar dat eerder in het takenpakket van de gemeente gesneden zal moeten worden.
Overigens houdt de uitkomst van het rapport van Berenschot ook in dat de salariskosten van de gemeente Twenterand 1.5 miljoen tot 2 miljoen euro lager liggen dan bij vergelijkbare gemeenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.