Nieuws

PEC Zwolle meldt de agressieve ontvangst bij Ajax aan KNVB

PEC Zwolle en haar supportersvereniging melden de agressieve behandeling van PEC Zwolle-supporters bij het Ajax-stadion aan de KNVB. Dat hebben het clubbestuur en de supporters maandagavond afgesproken.
Een deel van de klachten zijn al geïnventariseerd en de club gebruikt de komende dagen om het beeld compleet te krijgen. De supporters en de club hebben op de eigen websites supporters opgeroepen te melden wat er rondom stadion de Arena is gebeurd.
Intussen inventariseert de KNVB bij andere voetbalclubs  naar hun ervaringen bij uitwedstrijden naar Ajax. De Zwolse supportersvereniging kreeg eerder al steunbetuigingen uit Heerenveen en van Roda JC.
PEC-directeur Edward van Won­deren neemt het woord klacht niet in de mond maar stelt in De Stentor: „De KNVB heeft ons gevraagd om in­formatie. Wij uiten onze zorg over de situatie rond de Arena bij de bond. Het is duidelijk dat er iets niet goed zit in de logistiek daar. Ons is dit nu overkomen, we hopen dat er nu iets veran­dert.”
Afgelopen zaterdag, voorafgaande aan de wedstrijd Ajax-PEC Zwolle, heerste volgens de Zwolse supporters een agressieve sfeer bij de Arena. De supportersbussen uit Zwolle werden geparkeerd voor het supportershome van Ajax. De Zwolse afvaardiging is ondermeer uitgescholden en er is met bier gegooid. Toen enkele Zwolse supporters daarover een opmerking plaatsten, deed de bereden politie een charge om te voorkomen dat de zaak uit de hand zou lopen. Daarbij zouden de Zwolse supporters op een uiterst agressieve manier een afgesloten vak zijn ingedreven, wat tot gevaarlijke situaties heeft geleid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.