Nieuws

FC Twente accepteert schikkingsvoorstel KNVB onder protest

FC Twente accepteert het schikkingsvoorstel, naar aanleiding van een spandoek dat getoond werd tijdens de wedstrijd FC Twente tegen FC Utrecht, onder protest en zonder schuld te bekennen.
De KNVB legde FC Twente een boete op van 2500 euro omdat ze het spandoek met de tekst 'Hasj, coke en pillen. Zo gaan wij zondags op pad' niet hadden tegengehouden. De aanklager van de voetbalbond stelt dat het tonen van het spandoek bijdraagt aan een klimaat waarin drugs getolereerd wordt.
FC Twente is het niet eens met dit argument. Zoals eerder aangegeven is de tekst op het spandoek niet meer dan de eerste zin uit een geuzenlied van FC Twente-supporters; een lied dat al meer dan 20 jaar in gebruik is. Zo stelt de club. Het spandoek was gemaakt door supporters van Vak P en werd getoond voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente tegen FC Utrecht afgelopen 18 augustus.
Door het schikkingsvoorstel te accepteren onder protest en zonder schuld te bekennen en dus niet in beroep te gaan, vermijdt FC Twente een gang naar de tuchtcommissie. Niet omdat zij vindt dat zij in dit geval niet in haar recht staat, maar omdat FC Twente verwacht geen recht toegekend te krijgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.