Nieuws

FNV: 'Infra Werkt is verdringing van ander werk'

Langdurig werklozen worden in Overijssel aan het werk gezet in de weg- en waterbouw. Tegelijk zitten veel gekwalificeerde wegenbouwers thuis. De FNV is het niet eens met deze verdringing van banen.
Meerdere Overijsselse gemeenten hebben inmiddels een convenant gesloten met Infra Werkt, een opleidingsbedrijf van allerlei wegenbouwers. Als gemeenten bepaalde wegwerkzaamheden laten uitvoeren, dan zijn de aannemers verplicht daar ook een percentage werklozen bij in te zetten. Volgens de gemeente Deventer is dit geen enkel probleem. Wegenbouwers die nog maar kort zonder baan zitten hebben toch meer kansen op de arbeidsmarkt dan langdurig werklozen, en het gaat maar om een klein percentage van het totaal.

FNV tegen verdringing

Vakbond FNV Bouw is niet blij met dit convenant. Extra werkgelegenheid is prima, maar dat mag niet ten koste gaan van ander werk, zegt Bob Hey van de FNV. Ook opleidingsbedrijf Infra Werkt dat de langdurig werklozen klaarstoomt, erkent dat er zo wel degelijk reguliere banen worden verdrongen door langdurig werklozen. Maar het is een keus van gemeenten om daar prioriteit aan te geven. Inmiddels hebben ondermeer Deventer, Hengelo, Enschede en Hellendoorn al een convenant getekend met Infra Werkt.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.