Nieuws

Boer uit Olst moet betalen na verwaarlozen vee

Rundveehouder veroordeeld
Rundveehouder veroordeeld
Een veroordeelde rundveehouder uit Olst moet opdraaien voor bijna 55.000 euro aan kosten die de overheid gemaakt heeft om zijn in beslag genomen veestapel te verzorgen. Zo meldt vakblad Boerderij.
De boer, die in maart vorig jaar door de economisch politierechter in Zwolle een vijfjarig verbod kreeg opgelegd om runderen te houden, kreeg in oktober 2011 te maken met een controle. Op het bedrijf werden ernstig verwaarloosde dieren aangetroffen, die niet de beschikking hadden over voldoende ligplaatsen en over genoeg voer. Bij meerdere controles werden steeds weer overtredingen geconstateerd.

Boete verlaagd

Het ministerie van Economische Zaken eiste aanvankelijk een bedrag van bijna 100.000 euro voor de gemaakte kosten, die in rekening werden gebracht bij de veehouder uit Olst. Zo staat te lezen op de website van Boerderij.
Na een bezwaar van de boer werd het bedrag verlaagd tot bijna 55.000 euro. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven oordeelt dat het ministerie de kosten terecht verhaalt op de (ex-)veehouder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.