Nieuws

VVD: "Geen grote windmolens meer in Overijssel"

'Geen grote windmolens in Overijssel'
'Geen grote windmolens in Overijssel'
De VVD Overijssel wil dat er geen grote windmolens in Overijssel meer worden gebouwd voor het opwekken van elektriciteit.
Vanuit het Rijk heeft Overijssel de opdracht gekregen om de komende jaren voor 5,5 megawatt (MW) extra windmolens te plaatsen. Maar VVD-statenlid Pieter Schipper zegt dat er in de provincie geen draagvlak is voor meer conventionele windmolens. Ze veroorzaken lawaai, trillingen, het landschap wordt aangetast, de natuur ondervindt overlast en ze kosten veel te veel geld.
Om toch aan de eisen van het Rijk te kunnen voldoen, stelt de VVD voor om op zoek te gaan naar innovatieve technieken en serieuze experimenten die mens-, dier- en natuurvriendelijk zijn. De nieuwe windmolens mogen in elk geval geen propellers meer hebben, zo laat Schipper weten. “Het wordt tijd dat het propellervliegtuig wordt ingehaald door een vliegtuig met een straalmotor.”
Het VVD-voorstel wordt woensdagmiddag besproken door Provinciale Staten. Het krijgt de steun van de SP, SGP en ChristenUnie. Andere partijen twijfelen nog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.