Nieuws

Gemeenten West-Twente overwegen samenvoegen afdelingen

Gemeentehuis Rijssen-Holten
Gemeentehuis Rijssen-Holten
De gemeenten Wierden, Hellendoorn en Rijssen-Holten willen meer samenwerken en sluiten niet uit dat ze een aantal afdelingen samenvoegen.
Het gaat om het samenwerkingsverband West-Twente. Wat de plannen betekenen voor ambtenaren is nog onduidelijk.

Twenterand doet niet mee

Twenterand is gevraagd mee te doen maar die ziet er nu nog vanaf. Twenterand zou te weinig geld en ambtenaren hebben om de mogelijkheden te onderzoeken.

Wierden, Hellendoorn en Rijssen-Holten betreuren die houding maar houden de deur open voor het moment dat Twenterand alsnog wil instappen. Twenterand heeft gezegd alsnog in te stappen als de gelegenheid zich voordoet.
De drie gemeente willen meer samenwerken op het gebied van onder meer onderwijs en leerlingenvervoer, groot onderhoud, economische zaken en recreatie en toerisme, vergunningen, toezicht en handhaving. Ze willen de activiteiten concentreren op één plek.

Loket blijft

Het gemeentelijk loket blijft ongemoeid, zodat inwoners voor bijvoorbeeld paspoorten en rijbewijzen gewoon naar het gemeentehuis kunnen. De gemeenten zien zich genoodzaakt samen te werken omdat het Rijk veel taken aan gemeenten overdraagt, maar daar niet veel meer geld tegenover stelt. Daarnaast hebben gemeenten te maken met financiële tegenvallers door de economische crisis.
Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden onderzoeken de komende maanden de haalbaarheid van hun plan. Dat moet 1 januari zijn afgerond. De samenwerking en samenvoeging van afdelingen gaat dan een jaar later in.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.