Nieuws

Studenten Artez in Zwolle en Enschede winnen Stimuleringsprijs

Fiep Westendorp
Fiep Westendorp
Twee studenten van de Artez Hogeschool voor de Kunsten hebben de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs gewonnen. Het gaat om Steef Wildenbeest uit Zwolle en Dirk Comello uit Enschede.
De prijs is ook gewonnen door een student van de Sint Joost in Den Haag. De drie krijgen ieder 20.000 euro voor hun illustratieproject.
Over Steef Wildenbeest zei de jury dat hij grote grafische kwaliteiten heeft. Hij wil nu een stripboek maken over het alledaagse leven van bewoners in een seniorencomplex; een verzameling van anekdotes, in de vorm van strips en illustraties, die samen een verhaal zullen vormen en de mensen portretteert. Het boek zal weinig tekst hebben, waardoor de illustraties de zoektocht in de wereld van ‘oude mensen’ moeten interpreteren. De jury kijkt uit naar de ontwikkelingen van deze maatschappelijk betrokken en getalenteerde illustrator. “Wat hij met zijn werk aanraakt is iets heel moois.
Dirk Comello wil het prijzengeld gebruiken om een geïllustreerde gebruiksaanwijzing van zichzelf te maken. Hij gebruikt dromen, gedachten en associaties als uitgangspunt voor zijn werk. Het kleurrijke en surrealistische werk geeft een indringend beeld van deze kunstenaar.
De prijs is in het leven geroepen om jonge illustrators op weg te helpen en is genoemd naar de illustrator Fiep Westendorp die bekend is van onder meer de illustraties van de Jip en Jannekeboeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.