Nieuws

Badhuis Hengelo blijft nog monument

Badhuis voorlopig gered
Badhuis voorlopig gered
Het badhuis in Hengelo is voorlopig gered van de slopershamer en blijft nog een gemeentelijk monument. Dat is het resultaat van een uitspraak van de rechter in een zaak die was aangespannen door de Bond Heemschut en het Cuypersgenootschap.
Beiden willen het badhuis aan de Oldenzaalsestraat behouden vanwege zijn monumentale waarde. De gemeente Hengelo heeft echter de monumentenstatus ingetrokken zodat het gesloopt kan worden. Het Cuypersgenootschap en de Bond Heemschut hadden daar bezwaar tegen ingediend maar dat is door de gemeente terzijde geschoven.

"Ondeugdelijke motivatie"

De rechtbank heeft nu bepaald dat de reden daarvoor onzorgvuldig en niet goed gemotiveerd zijn. De gemeente moet de bezwaren beter beoordelen. Het badhuis blijft een gemeentelijk monument totdat Hengelo de bezwaren nog eens heeft bekeken en beoordeeld.
Het badhuis is samen met de naastgelegen school een gemeentelijk monument. Het voortbestaan van de school is nooit in het geding geweest, maar het badhuis moest in het meest recente plan plaatsmaken voor een parkeerplaats. Het gebouw staat al jaren leeg. Er zijn verschillende plannen voor en voor geweest, maar die konden nooit worden uitgevoerd, omdat ze te duur waren of omdat ze niet aan de eisen voldeden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.