Nieuws

Scholieren proppen zich dagelijks in bus en trein in Zwolle

Statenlid Dick Buursink luidt de noodklok over het busvervoer tijdens spitsuren. Met name in de bussen van het Zwolse station naar het Deltion College is het triest gesteld.
Iedere doordeweekse morgen tussen grofweg 7 en 9 uur is het een enorme drukte op het Zwolse Stationsplein.
Honderden studenten proberen zo snel mogelijk een plekje te vinden in de bus naar school maar meestal moeten ze minstens drie overbeladen bussen aan zich voorbij laten gaan. Bij Dick Buursink, PvdA-statenlid voor de provincie Overijssel, roept dit beeld herinneringen op, volgens hem heeft het veel weg van veetransport.
Buursink vind dat vervoersmaatschappijen een minimaal kwaliteitsniveau moeten handhaven. Omdat de provincie de opdrachtgever en dus de eindverantwoordelijke is, vindt hij dat Gedeputeerde Staten moet ingrijpen. Buursink heeft  opgeroepen toezicht te houden en in te grijpen als dat nodig is.
Vervoerder Syntus zegt al het maximale te doen aan de overbeladen lijn 9. Zo komt er tijdens de ochtendspits iedere 5 minuten een lege bus voorrijden. Een deel van de oorzaak ligt volgens Syntus echter bij de te kleine bushaltes op het Stationsplein. Provincie en gemeente Zwolle hebben een plan klaar liggen om dat plein rigoureus aan te pakken maar tot die tijd moet Syntus het doen met de huidige situatie. Daarom heeft de vervoersbedrijf nu aan de scholen gevraagd de lesroosters aan te passen aan de busdienst. Intussen kiezen steeds meer studenten ervoor lopend van het station naar school te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.