nieuws

Kamervragen SP over tekort aan wijkagenten in Overijssel

Politie
Politie
Tweede Kamerlid Kooiman van de SP wil van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie weten hoe het kan dat het aantal wijkagenten in Overijssel niet op peil is. Vorige week meldde RTV Oost dat Overijssel niet voldoet aan de eis van 1 wijkagent op 5.000 inwoners.
Sinds begin dit jaar zijn de regionale korpsen vervangen door de Nationale Politie. Toen is wettelijk vastgelegd dat er 1 wijkagent per 5.000 inwoners zou komen. Uit cijfers van de politie blijkt dat Overijssel negen maanden na die belofte nog steeds zo'n 100 wijkagenten tekortkomt. Kooiman wil weten of die cijfers van de politie kloppen en, als de cijfers kloppen, hoe het tekort zo snel mogelijk wordt weggewerkt. Ook wil hij weten of de andere regio's wel voldoen aan de eis.

'Onenigheid oplossen'

Verder vraagt Kooiman zich af of het tekort veroorzaakt wordt door de onenigheid tussen politievakbonden, korpsleiding en minister Opstelten. Die praten al maanden over een nieuwe functie-indeling voor de 63.000 politiemedewerkers in Nederland, maar kunnen het niet eens worden. Vorige maand liepen de vakbonden opnieuw weg bij de besprekingen omdat ze zich niet serieus genomen voelen. Kooiman wil dat Opstelten zo snel mogelijk een oplossing zoekt voor de onenigheid.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.