Sport

Kanis niet naar Olympische Spelen

Bobteam Kamphuis
Bobteam Kamphuis
Willy Kanis doet volgend jaar niet mee aan de Olympische Winterspelen. De oud-baanwielrenster uit Kampen is afgevallen als mogelijke remster voor de tweemansbob van pilote Esmé Kamphuis.
De 29-jarige Kanis was het langzaamst tijdens twee onderlinge duwtests in het Duitse Oberhof, waar de starttijden van de vier kandidaat-remster werden vergeleken. Oud-atlete Judith Vos zette de snelste tijden neer. Ook Sanne Dekker (eveneens oud-atlete) en voormalig kogelstootster Melissa Boekelman wisten een plekje te bemachtigen in de selectie voor het voorseizoen en de eerste wereldbekerwedstrijden.
De bekendmaking van de afvalster was een emotioneel moment voor de in Zwolle geboren Kamphuis: "Een heftig ochtendje. Je weet dat er iemand uit het team gaat afvallen. Maar op het moment van bekendmaking blijkt de realiteit dan toch even harder dan de gedachte daaraan, zeker na een zomer dagelijks met elkaar trainen. Willy is een fantastische sportvrouw, die met wereldtitels fietscross, een vierde plaats in het sprinttoernooi tijdens de Spelen van Peking en een veelvoud aan Nederlandse titels op de baan en als BMX'er een aanvulling voor ons team is geweest en een unieke sportvrouw die in zoveel sporten kan excelleren. We gaan haar enorm missen."
In december moet er nog iemand afvallen; Kamphuis gaat met twee remsters naar de Spelen, waarvan er één als reserve zal fungeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.