Nieuwsbrief

OverUITdEkUNST

TJHO muziekvereniging Armonia
TJHO muziekvereniging Armonia
Peter Schoof duikt in de Overijsselse wereld van Kunst en Cultuur. Zaterdag praat hij met dirigent Gerard Neurink en bezoekt hij de tentoonstelling ‘Paden naar het Paradijs’ in het Rijksmuseum.
Het Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO) van muziekvereniging Armonia maakt om de twee jaar een concertreis. Tijdens de concertreis wordt er door de jongeren gewerkt aan een theaterproductie. Het verhaal van deze theatervoorstelling is losjes gebaseerd op het levensverhaal van Gerard Neurink, ter ere van zijn naderend afscheid. Het orkest is op dat moment hopeloos verdeeld in de koper- en houtgroep. Dirigent Neurink probeert het zooitje weer bijeen te brengen, vergeefs. Op 7 september zou het zover zijn, ware het niet dat de voorstelling door slecht weer niet doorging. Neemt Gerard na 40 jaar trouwe dienst nu nog wel afscheid?
Ook neemt Peter een kijkje bij de tentoonstelling Paden naar het Paradijs in het Rijksmuseum samen met samensteller Atte Jongstra, (Fries, dichter, schrijver en nu ook gastconservator) en directeur van het Rijksmuseum, Arnoud Odding.
OverUITdEkUNST wordt uitgezonden op zaterdag om 16.40 uur en herhaald om 17.40 uur. Op zondag zijn vanaf 16.20 uur elk uur herhalingen te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.