Nieuws

Vliegtuigbom Nijverdal blijft liggen

De vliegtuigbom die vanmiddag in Nijverdal is gevonden, kan niet vervoerd worden. De bom wordt afgedekt met zand en op een later moment onschadelijk gemaakt. Daarvoor moet de omgeving geëvacueerd worden.
Dat heeft de Explosieven Opruimingsdienst, EOD, besloten. De politie heeft de omwonenden ingelicht. De gevonden boom is een Engelse 500-ponder en is gevonden bij de aanleg van de combitunnel. |
De bom wordt afgedekt met zand en er komt een hek omheen, en de locatie wordt bewaakt. Rond half negen stond het hek er, en konden de treinen er weer, weliswaar stapvoets, langsrijden. Ook kon op dat moment de Grotestraat weer open voor het verkeer. Die afsluiting van de doorgaande weg tussen Zwolle en Twente veroorzaakte zeker in de spits veel overlast voor het verkeer.

Morgenochtend wordt bekeken wanneer de bom wordt weggehaald. Dat is vermoedelijk volgende week. De gang van zaken is hetzelfde als na de vondst van de vorige 500-ponder in Nijverdal. Die bom is op een zondagmorgen, enkele weken na de vondst, weggehaald en onschadelijk gemaakt, zodat zo min mogelijk mensen en bedrijven er last van hadden. Burgemeester Raven van Hellendoorn verwacht nu dezelfde aanpak.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.