Nieuws

Jansen Steur maakte ook fouten in Duitsland

Jansen Steur ook in de fout in Duitsland
Jansen Steur ook in de fout in Duitsland
De omstreden oud-neuroloog Jansen Steur heeft óók fouten gemaakt in Duitsland. Dat gebeurde twee jaar nadat het Openbaar Ministerie aankondigde hem te zullen vervolgen voor tientallen foutieve diagnoses in Nederland.
Tot nu toe ontkennen Duitse ziekenhuizen waar hij heeft gewerkt, dat Jansen fouten heeft gemaakt. Uit een onderzoek in opdracht van Duitse rechters, blijkt dat Jansen Steur zoveel fouten gemaakt heeft, dat een 78-jarige vrouw een dwarslaesie opliep en definitief in een rolstoel belandde. Haar gezondheid ging daarna zo snel achteruit dat zij eerder dit jaar overleed.

Jansen Steur vervalste papieren

De omstreden arts nam zonder indicatie een ruggenmergpunctie en hij vervalste papieren om de punctie te kunnen uitvoeren, zo meldt de rapportage uitgevoerd door neurologen. Jansen wachtte te lang met ingrijpen na complicaties en er was geen toezicht op de arts. Het onderzoek bevestigt de vermoedens van de familie. Nabestaanden van de vrouw hebben het ziekenhuis aangeklaagd. In november begint het Nederlandse strafproces tegen de oud-neuroloog van het MST voor de rechtbank in Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.