Nieuws

Bom Nijverdal wordt volgende week zondag tot ontploffing gebracht

De Engelse vliegtuigbom van 500 pond die gisteravond is gevonden in Nijverdal, wordt volgende week zondag gecontroleerd tot ontploffing gebracht.
85 omwonenden in een straal van 250 meter om de bom moeten die zondag hun huizen uit. De plek waar de bom ligt wordt afgeschermd met containers. De Explosieven Opruimingsdienst, de EOD, haalt de ontsteking uit de bom, waarna het explosief naar een zanddepot aan de Veenweg wordt gebracht. Daar wordt de bom gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Trein- en vliegverkeer ligt die zondagochtend stil. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.
De bom werd gisteren gevonden bij de aanleg van een tunnel onder het spoor in Nijverdal. Het leidde in eerste instantie tot een flinke verkeerschaos in Nijverdal. Ook het treinverkeer lag korte tijd stil. Het ruimen van een 500-ponder zoals die gisteravond is gevonden in Nijverdal, kost bijna 100.000 euro. De gemeente krijgt via een regeling van het rijk zo'n 70 procent van de kosten vergoed. Bij het aanleggen van de combitunnel in Nijverdal zijn al meerdere bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.