Betaald voetbal

Heracles met Uth in basis tegen FC Twente

Mark Uth begint zaterdag in de punt van de aanval bij Heracles Almelo in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Het is de eerste basisplaats voor de Duitse spits.
Uth moet het scorend vermogen van Heracles vergroten. Trainer Jan de Jonge: "Hij kan een goal maken en dat is niet onbelangrijk in dit spelletje. Verder kan hij redelijk meevoetballen en is hij redelijk tweebenig."
De entree van Uth gaat ten koste van vleugelspeler Mikhail Rosheuvel, die op de bank moet beginnen. Oussama Tannane, die vorige week nog als spits begon, verhuist naar de rechterflank. "Daar heb ik enorm over getwijfeld", geeft De Jonge toe. "Met Uth in de spits zouden we de voorzetten van Rosheuvel misschien goed kunnen gebruiken. Aan de andere kant is Tannane wat minder voorspelbaar en hij steekt in een goede vorm."
Bij Heracles ontbreken Matthew Amoah (hamstring), Dario Vujicevic (hamstring+voet), Aleksei Kangaskolkka (voet) en Christian Dorda (hamstring).
De Jonge heeft in het verleden al beladen derby's meegemaakt met de wedstrijden tussen Cambuur en Heerenveen. De duels tussen Heracles en FC Twente zijn echter nieuw voor hem: "Het is voor het eerst dat ik het hier meemaak. Tot nu toe heb ik nog niet zo veel gemerkt van de derbygevoelens, maar eerlijk gezegd zijn we deze week ook heel druk bezig geweest met onszelf, om ons te verbeteren. Dat is prioriteit nummer één."
Tegenstander FC Twente heeft een goede indruk gemaakt op De Jonge: "Het is een goed voetballende ploeg, misschien wel één van de beste ploegen in de eredivisie. We zullen vol aan de bak moeten en onze afspraken nakomen. Alleen dan maken we een kans."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.