Betaald voetbal

Go Ahead Eagles en SC Cambuur in evenwicht

In de eredivisie is de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur vrijdagavond geëindigd in een gelijkspel. In Deventer kwamen de promovendi niet tot scoren, 0-0.
De eerste helft in de Adelaarshorst was matig.Toch waren er kansen voor beide ploegen. Na 26 minuten kwam de thuisploeg met de schrik vrij toen Leeuwin namens de Friezen tegen de paal kopte. Even later keerde het aluminium ook de inzet van Schmidt die een grote kans had Go Ahead op voorsprong te zetten. Scheidsrechter Janssen trok maar liefst vier gele kaarten in de eerste helft en moest zelfs de rode kaart trekken na een nare overtreding van Van der Laan op Houtkoop.
Met een man meer waren de beste kansen in de tweede helft voor Go Ahead. Zo ging een schot van Falkenburg rakelings naast. De grootste kans in het tweede bedrijf was van Van der Linden, zijn schot werd van de lijn gehaald door Bijker. Ook invaller Jeffrey Rijsdijk had nog een grote kans voor de overwinning, maar raakte de paal. Toch ontbrak de scherpte bij de ploeg van trainer Foeke Booy, dat dus niet wist te scoren tegen de tien van SC Cambuur.

GA Eagles - SC Cambuur 0-0

Scheidsrechter: Janssen
Geel: Falkenburg, Schmidt (GA Eagles), Bakker, El Makrini (SC Cambuur)
Rood: Van der Laan (SC Cambuur 43')
GA Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor, Turuc, Falkenburg, Antonia (Godee/71'), Kolder en Houtkoop (Rijsdijk/87').
SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker, El Makrini, Bakker, Ritzmaier, Lukoki (Brands/65'), Hemmen en Feldballe (Dijkstra/46').

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.