Nieuws

'Tweede dag Hellendoorn Rally belooft spektakel te worden'

De tweede dag van de Hellendoorn Rally belooft een spektakel te worden. Dat verwacht Gerard Grouve, oud-navigator en tegenwoordig bondscoach van de Nederlandse rallyrijders.
"Normaal gesproken is het klassement na de eerste dag wel redelijk bekend, maar ik verwacht nog wel één en ander vandaag", aldus Grouve. Na 6 van de 16 klassementsproeven gaat Dennis Kuipers aan de leiding met ruim 10 seconden voorsprong op naaste belager Jeroen Swaanen. "De eerste proef, de Luttenbergring, is de afgelopen jaren vaak een scherprechter geweest, maar daar bleven de coureurs gisteren juist wel dicht bij elkaar" zegt Grouve.

Er kan nog veel gebeuren

Het verschil is deze keer vooral in de twee proeven daarna gemaakt. Vandaag kan er nog veel veranderen denkt Grouve. "We hebben zo'n 66 kilometer gehad, maar er staat nog zo'n 98 kilometer op het programma. Er zit een nieuwe klassementsproef in, op het industrieterrein van Almelo. Daar kan nog veel gebeuren!" Grouve gunt het Kuipers om de Hellendoorn Rally te winnen. "Hij is er twee keer dicht bij geweest, ik hoop dat hij dit jaar wint".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.