Nieuws

'Almelo Nouveau van de baan'

Almelo Nouveau
Almelo Nouveau
Winkelcentrum Almelo Nouveau is van de baan. Dat schrijft de Tubantia op basis van uitspraken van bestuursvoorzitter Weda van Trivium-MeulenbeltZorg (TMZ). Diverse raadsleden bevestigden de uitspraak aldus de krant.
Het plan voor een winkelcentrum bij de Nijreessingel in Almelo is al jarenlang punt van discussie binnen de gemeente. Volgens Weda is het plan nu helemaal van de baan. TMZ bouwt op dit moment een nieuw zorgcentrum in de wijk, juist daar omdat daarnaast Almelo Nouveau zou komen. Maar volgens Weda gaat de komst van het winkelcentrum dus niet door.
Ontwikkelaar Prosyn ontkent de beweringen van Weda. Volgens directeur Nijhuis is Prosyn juist heel hard bezig om de plannen in veilige haven te brengen. Hij vindt het raar dat mensen beweren dat het plan van tafel is. Hij wordt wel 'strontziek' van de gemeente.

Plan komt niet van de grond

In 2008 zijn de eerste ideeen voor een wijkwinkelcentrum geopperd. In 2011 ging de gemeenteraad akkoord met een winkelcentrum met één supermarkt en een hotelfunctie, maar sindsdien is dat plan niet van de grond gekomen. Om meer financieel draagvlak voor het plan te creeeren wil Prosyn een outlet in Almelo Nouveau, maar de gemeente wil dat niet goedkeuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.