Betaald voetbal

PEC Zwolle-trainer Jans wijzigt elftal niet na nederlaag

Koploper PEC Zwolle start zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse met hetzelfde elftal als vorige week, toen bij Ajax de eerste nederlaag (2-1) van het seizoen werd geleden.
Guyon Fernandez is weer hersteld van zijn hamstringblessure en zou in principe 90 minuten kunnen spelen, maar trainer Ron Jans vindt het nog te vroeg om hem direct te laten starten. Dat betekent dus dat Fred Benson in de punt van de aanval blijft staan, hoewel hij dit seizoen pas tweemaal scoorde en vorige week enkele grote kansen miste. Benson heeft dan ook gemengde gevoelens overgehouden aan zijn persoonlijke optredens dit seizoen: "Ik sta nu op twee uit zes, maar vorig jaar had ik nul uit zes. Aan de ene kant is dit dus een vooruitgang. Maar ik kijk zeker ook naar de kansen die ik heb gehad en daar had ik meer uit kunnen halen."

Scherper
Benson begrijpt dat de concurrentie toeneemt, nu Fernandez weer fit is en dicht tegen een basisplaats aan zit. "Voor mij is het heel belangrijk dat hij eraan zit te komen. Daar word ik altijd scherper van, dat heb ik in het verleden ook vaak gemerkt. Het is dus heel goed dat hij kort in mijn rug zit."

Beste tijd
Aan de Gelredome heeft de Ghanees goede herinneringen overgehouden. Benson speelde van 2004 tot 2007 voor Vitesse: "Dat was de beste tijd uit mijn carrière. Ik heb er fantastische momenten gehad, veel doelpunten gemaakt en ben er belangrijk geweest voor het team. De supporters kennen me ook heel goed. Eigenlijk is het daar allemaal begonnen voor mij."

Goede dingen
PEC verloor vorige week de ongeslagen status, maar daar is de selectie goed mee omgegaan, vindt Benson: "Ik heb er eigenlijk niets van gemerkt. We wisten vooraf natuurlijk al dat er een kans was dat we zouden verliezen bij Ajax, maar we hebben ook gezien dat we heel veel goede dingen uit die wedstrijd kunnen meenemen. Daar zijn we meer mee bezig geweest dan met die nederlaag."

16-jarige keeper
Trainer Ron Jans kan tegen Vitesse niet beschikken over de geblesseerden Drost, Hiwat, Reniers, Narsingh. Ook de doelmannen Boer (lies) en Ter Wielen (blindedarmoperatie) ontbreken. Tegen Vitesse zit de 16-jarige keeper Nick Borgman van PEC Zwolle A1 op de bank. Hij krijgt de voorkeur boven vierde doelman Eser Elmali, die de laatste tijd geen goede indruk maakt bij het beloftenteam van PEC Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.