FC Twente wint Twentse derby bij Heracles Almelo

FC Twente heeft zaterdagavond de Twentse derby in de eredivisie gewonnen. In Almelo werd Heracles Almelo met 3-0 verslagen.
Na enkele kansen voor beide ploegen werd de score na ruim een kwartier geopend. Bengtsson kopte een voorzet van Promes achter Pasveer. Aan de andere kant probeerde Linssen het met een lob, maar Marsman kon redden. Castaignos kreeg kort voor rust namens FC Twente een kans, maar wachtte te lang en zag Davidson de bal wegglijden en dus werd de ruststand 0-1.
Na rust ging Heracles op jacht naar de gelijkmaker en kreeg twee kansen via Uth. Een schot werd echter gekraakt en een tweede ging over. Tussendoor kreeg Castaignos een grote kans, maar Pasveer haalde bal van zijn voet. Toch was het Twente dat scoorde, Ebecilio kon vrij inkoppen bij een hoekschop; 0-2. Kort daarna kreeg Rosales de kans op de derde treffer, maar hij schoof voor een leeg doel op de paal. De 0-3 kwam er toch doordat Tadic een strafschop benutte. Kort daarna werd de wedstrijd even stilgelegd na onrust op de tribunes, maar na enkele minuten werd er weer gevoetbald. In die laatste minuten gebeurde er echter weinig meer en dus nam Twente de drie punten mee naar Enschede.

Heracles Almelo - FC Twente 0-3

0-1 Rasmus Bengtsson (17)
0-2 Kyle Ebecilio (72)
0-3 Dusan Tadic (75/strafschop)
Arbiter: Makkelie
Geel: Quansah, Eghan, Uth, Te Wierik, Ebecilio, Koenders, Linssen
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Koenders, Davidson, Quansah (Bel Hassani/83), Bruns (Cziommer/83), Rienstra, Tannane (Rosheuvel/72), Uth, Linssen.
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers (Martina/81), Ebecilio (Djordjevic/89), Eghan (Mokhtar/59), Gutiérrez, Promes, Castaignos, Tadic.