PEC Zwolle hard onderuit bij Vitesse

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de tweede nederlaag op rij geleden. De ploeg van trainer Ron Jans ging hard onderuit bij Vitesse. In Arnhem werd het 3-0 voor de thuisploeg.
In een matig eerste half uur viel er weinig te genieten in het Gelredome. Vitesse had een licht overwicht, maar er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Mateusz Klich kreeg namens PEC Zwolle de beste mogelijkheid, maar de middenvelder stuitte op doelman Piet Velthuizen. Na 35 minuten was het aan de andere kant wel raak. Bram van Polen maaide over de bal, waarna Lucas Piazón alle tijd had om de bal langs Kevin Begois te schuiven, 1-0.
PEC Zwolle kwam niet aan voetballen toe in het Gelredome. De bezoekers kregen de defensie van Vitesse niet aan het wankelen en moesten zelf achteruit. Vitesse ging op jacht naar de 2-0 en was via Mike Havenaar (lat) en Kelvin Leerdam (paal) dicht bij een doelpunt. Na 68 minuten was het wel raak voor de thuisploeg. Leerdam kopte een corner van Theo Janssen binnen, 2-0.
Zwolle kwam na de 2-0 meer aan voetballen toe en werd ook af en toe gevaarlijk. Stef Nijland was uit een vrije trap dicht bij de eretreffer, maar raakte de paal. Vlak voor tijd werd het nog 3-0 voor Vitesse via opnieuw Piazón. PEC Zwolle leed de tweede nederlaag op rij. Vorige week werd er met 2-0 verloren bij Ajax.

Vitesse - PEC Zwolle 3-0 (1-0)

1-0 Piazón (35)
2-0 Leerdam (68)
3-0 Piazón (88)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Van der Heijden, Leerdam (Vitesse), Van der Werff, Achenteh, Van Hintum, Van Polen (PEC Zwolle)
Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Pröpper (Junior/81), Qazaishvili (Kakuta/86), Janssen, Ibarra, Havenaar, Piazón.
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Van der Werff (Labylle/73), Van Hintum, Klich, Mokotjo, Achenteh, Saymak (Gravenbeek/64), Benson (Fernandez/46), Nijland.