Nieuws

OR Soweco terughoudend over plan PvdA Hellendoorn

Soweco in Almelo
Soweco in Almelo
Het opzetten van een nieuwe lokale sociale werkvoorziening voor Hellendoorn gaat gepaard met aanloopproblemen die nadelig kunnen zijn voor de medewerkers. Dat stelt de ondernemingsraad van sociale werkvoorziening Soweco in Almelo in een brief aan de PvdA in Hellendoorn. De PvdA wil de sociale werkvoorziening lokaal regelen.
Die fractie wil dat Hellendoorn per 1 januari uit Soweco stapt, terwijl het college van burgemeester en wethouders het nog een jaar wil uitstellen. Door uittreding uit te stellen moet Hellendoorn volgens de PvdA meebetalen aan het verwachte miljoenenverlies over 2014.
Daarnaast zou volgens de PvdA uitstel met een jaar nog meer onrust veroorzaken bij de 175 medewerkers van Soweco in Hellendoorn. De Ondernemingsraad bestrijdt dat. Die meent dat de politiek daar mede-debet aan is. De onrust zou juist worden veroorzaakt door wat er gezegd wordt in de raadsvergaderingen, de artikelen in de krant en dat wat er op de sociale media verschijnt.
De PvdA vindt dat de gemeente en lokale werkgevers de sociale werkvoorziening in Hellendoorn beter kunnen regelen dan Soweco, volgens de Ondernemingsraad zonder onderbouwing. De OR zegt geen politiek te willen en kunnen bedrijven, maar verwacht van de PvdA wel zorgvuldigheid en een respectvolle behandeling van de medewerkers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.