Nieuws

Vakbond: "Intimidatie bij Grolsch Enschede"

Bij bierbrouwer Grolsch worden medewerkers geïntimideerd op het moment dat ze openlijk klagen over de lonen en arbeidsomstandigheden bij het bedrijf. Dat zegt vakbond FNV Bondgenoten.
Volgens bestuurder Erik de Vries durven medewerkers daarom niet meer met de media te praten: "Mensen worden er op aangesproken, moeten even bij de directie komen, worden onder druk gezet, allemaal geen prettige dingen." De medewerkers van Grolsch leggen volgende week woensdag het werk neer. Ze zijn boos over het loonbod van niet meer dan 0,75% en over het feit dat ze drie ATV-dagen moeten inleveren.

"Vreemd sfeertje bij Grolsch"

De Vries was vandaag bij Grolsch en schrok van de stemming onder de medewerkers: "Eigenlijk een vreemd sfeertje dat ik aantrof bij Grolsch." Of de staking doorgaat, ligt aan de reactie van de directie van Grolsch. FNV Bondgenoten stelt de bierbrouwer een ultimatum tot maandagmorgen 9.00 uur. Tot die tijd kan de bierbrouwer de acties nog afwenden. Bij Grolsch werken zeshonderd mensen, van wie tweehonderd lid zijn van de vakbond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.