Sport

Wevers en Oranje met bescheiden doelstelling naar WK

Sanne Wevers
Sanne Wevers
Een plaats in de meerkampfinale en een top 12-notering op een toestel. Dat zijn de bescheiden doelstellingen waarmee de Nederlandse turnsters, onder wie Sanne Wevers, naar Antwerpen afreizen waar volgende week maandag de wereldkampioenschappen turnen beginnen.
Op de tweede dag opent Sanne Wevers, die onlangs nog wel een World Cup won, op balk. De Oldenzaalse is de enige Overijsselse turnster op de WK. In Antwerpen zijn Joy Goedkoop uit Raalte en Wyomi Masela uit Rijssen er niet bij wegens blessures. Van Goedkoop is het maar de vraag of ze ooit nog terugkeert.

Moeizame fase

"Op een eerste WK in een na-olympisch jaar is het altijd even zoeken waar we internationaal staan", aldus bondscoach Gerben Wiersma. De keuzeheer maakte een vergelijking met de wereldtitelstrijd van vier jaar geleden in Londen waar Nederland alleen door het uitvallen van een buitenlandse turnster uiteindelijk nog een plaatsje in de meerkampfinale (top 24) bemachtigde. De jaren erna werd plaatsing als team voor de Spelen maar net misgelopen. Of er weer zo'n cyclus aankomt valt moeilijk te voorspellen. Wiersma: "We hebben goede turnsters, de uitdaging ligt in de omvang van de groep."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.