Nieuws

Wethouder Enschede: Geen zorgen over lening FC Twente

Stadion en grond onderpand leningen
Stadion en grond onderpand leningen
De gemeente Enschede maakt zich geen zorgen over de aflossing van de lening van FC Twente. Dat zei wethouder Van Hees vanavond in antwoord op vragen van D66-fractievoorzitter Westerbeek.
Westerbeek wilde weten of het aflossen van de lening in gevaar komt als FC Twente het FBK-stadion koopt, zoals de club wil. Enschede heeft FC Twente 18 miljoen euro geleend voor de uitbreiding van het stadion, de club betaalt dat af. Westerbeek wil weten of de club dat straks ook nog kan. FC Twente wordt door de KNVB nog steeds ingeschaald in de financiële categorie twee, die staat voor zorgelijk. Ook zei voorzitter Munsterman afgelopen zomer geen aankopen te kunnen doen, omdat de club de schulden moet afbouwen.

Stadion en grond als onderpand

Volgens Van Hees is er geen aanleiding te denken dat de club de lening niet meer kan afbetalen: "De ambtelijke signalen zijn vertrouwenwekkend." Daarnaast is bij het verstrekken van de lening het stadion en de grond eronder als borg gegeven. "Het is niet gebruikelijk ons te bemoeien met de dagelijkse investeringen van FC Twente", aldus Van Hees. Zij zegde Westerbeek toe in algemene zin te checken of de afspraken over de leningen onder druk komen te staan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.