Informatief

Eibert Jongsma

Eibert Jongsma
Eibert Jongsma
Op 26 september wordt de Gemeentelijke Landschapsprijs 2013 uitgereikt. Eibert Jongsma van Landschap Overijssel geeft antwoord op de vraag aan welke criteria een gemeente moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze prijs? En de grote vraag: welke gemeente neemt de prijs mee naar huis? Direct naar de uitreiking van deze prijs zal er een afgevaardigde van de gewonnen gemeente aanschuiven voor een reactie.
Elk jaar reikt Landschap Overijssel de Gemeentelijke Landschapsprijs uit. Deze prijs wordt uitgereikt op de Contactdag Gemeenten aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze inzet voor het landschap. Dit gaat om behoud, beheer en ontwikkeling. Hardenberg, Dinkelland en Wieren zijn de drie genomineerde gemeenten dit jaar.
De prijsuitreiking zal plaats vinden in Enschede, de gemeente die vorig jaar de prijs won. De prijs is bedoeld om de winnende gemeente in het zonnetje te zetten en om andere gemeenten te stimuleren. De prijs bestaat uit een plaquette en een geldbedrag van vijfduizend euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.