nieuws

Actie voor behoud FBK-Games en FBK-stadion

Jeugdleden van MPM Hengelo voor een spandoek
Jeugdleden van MPM Hengelo voor een spandoek
De drie hoofdgebruikers van het FBK-stadion, de atletiekverenigingen LAAC Twente, DAV Kronos en MPM Hengelo, voeren morgenavond actie voor het behoud van de FBK-Games en dus tegen een mogelijke verkoop van het stadion aan FC Twente.
De verenigingen zijn bang dat atletiek als kleine sport wordt weggedrukt door een betaald voetbalorganisatie als FC Twente. Ze protesteren morgen omdat dan de gemeenteraad het voorstel van het college van burgemeester en wethouders behandelt in de commissie Sociaal.
De verenigingen hebben de leden van alle atletiekverenigingen in Twente gevraagd hun actie te steunen. "Hoe groter de massa is, hoe groter het effect van deze actie", aldus de actievoerende verenigingen. De actie begint morgenavond.
Hengelo moet structureel 281.000 euro bezuinigen. Het college heeft daarom twee opties voorgelegd aan de raad. Bij de eerste optie blijft het FBK-stadion een exclusief atletiekstadion. Maar dan moet elders het te bezuinigen bedrag vandaan komen. De tweede optie is dat het FBK-stadion wordt overgedragen aan FC Twente, wat het einde voor de FBK-Games zou betekenen. Het college van burgemeester en wethouders wil het liefst het stadion verkopen aan FC Twente, maar de gemeenteraad beslist uiteindelijk. Op 8 oktober moet de knoop definitief worden doorgehakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.