Nieuws

Universiteit Twente bezorgd over gevolgen nieuwe weg Enschede

Universiteit bezorgd over gevolgen nieuwe weg
Universiteit bezorgd over gevolgen nieuwe weg
De Universiteit Twente maakt zich grote zorgen over de gevolgen van een nieuwe weg langs het universiteitsterrein. Het gaat om de geplande verbinding tussen de Hengelosestraat en de Weerseloseweg, de noordelijke ontsluiting Enschede Kennispark NOEK.
Het universiteitsbestuur vermoedt dat trillingen door het verkeer fijngevoelig onderzoek op de universiteit beïnvloedt en daardoor onmogelijk maakt.

Onderzoek niet meer te vermarkten

Het gaat om onderzoek in zeker drie gebouwen waaronder de Zuidhorst en het Nanolab. Onderzoek in nanotechnologie gebeurt op atoomniveau, elke trilling is dan al te veel. Onbetrouwbare resultaten of helemaal geen onderzoek heeft belangrijke gevolgen voor de inkomsten van de universiteit, omdat het wetenschappelijk onderzoek volgens een woordvoerder dan niet meer te vermarkten is.
De universiteit maakt zich niet alleen zorgen over het verkeer op de nieuwe weg maar ook over de gevolgen voor de Hengelosestraat. Naar verwachting wordt het ook daar drukker. Met verkeer op het universiteitsterrein is al afspraken gemaakt over de rijtijden, met verkeer op de openbare weg lukt dat natuurlijk niet.

Rustige omgeving noodzakelijk
De Universiteit Twente heeft haar zorgen gisteren nog eens onder de aandacht gebracht bij de wethouders Van Hees en Van Agteren die op werkbezoek waren. Ze waren uitgenodigd om met eigen ogen te zien welk onderzoek er wordt gedaan en hoe belangrijk het is om dat in een rustige omgeving te kunnen doen. Volgens zakelijk directeur Luisink was het een constructief gesprek, gericht op oplossingen, want ook de universiteit ziet de voordelen van een goede bereikbaarheid.
De universiteit praat al jaren met de gemeente Enschede over de gevolgen van het verkeer. Inmiddels is er echter een stadium in het proces bereikt waarin keuzes gemaakt worden over het te volgen tracé. De gemeenteraad is verdeeld over de aanleg van de weg, zeker nu Enschede miljoenen moet bezuinigen. Er is echter nog steeds een meerderheid voor de aanleg.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.