Informatief

Muziekdocent Irma Hemmer over haar nieuwe boek

Irma Hemmer muziekdocent en schrijfster. Haar boek 'Feel The Music' werd woensdag 25 september gepresenteerd in NAXT te Almelo. Via dit boek kunnen leraren leren hoe zij op een leuke, goedkope manier muziekles kunnen geven. Volgens Irma is het belangrijk voor ieder kind om muziekles te krijgen, dit is goed voor de samenleving en de ontwikkeling van het kind.
Irma ontwikkelde een compleet nieuwe aanpak voor het geven van muzieklessen in het basisonderwijs. Irma kreeg vaak de vraag van andere leraren: 'hoe kom je aan dat lesmateriaal? en Waarom doe je daar 'niets' mee? Ze heeft haar methode van lesgeven opgeschreven, met een schat aan ideeën voor inspirerende muzieklessen.
In het boek 'Feel The Music' staat gevoel voor muziek centraal. Leerlingen moeten muzikale verschillen voelen. De verschillen in tempo, maat, ritme, melodie etc. Variatie is heel belangrijk in de muzieklessen van Hemmer. De kerngedachte die bij het boek hoort is: wat-ik-hoor-is-wat-ik-zie-is-wat-ik-voel-is-wat-ik-begrijp-is-wat-ik-onthoud.
Irma Hemmer leert leraren eenvoudig muziekles geven. In het boek wordt er vaak verwezen naar muziek op youtube of de website van Irma Hemmer. 'Feel The Music' is een schat aan ideeën voor inspirerende en flitsende muzieklessen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.