nieuws

ChristenUnie wil Veldzicht in Balkbrug openhouden

CU wil Balkbrug openhouden
CU wil Balkbrug openhouden
De ChristenUnie in de Tweede Kamer heeft een tegenbegroting waarin 50 miljoen is opgenomen om justitiële inrichtingen, zoals Veldzicht in Balkbrug, open te houden.
Tijdens de Algemene Beschouwingen die morgen beginnen, komt fractievoorzitter Arie Slob met de tegenbegroting. Hij wil de ergste gevolgen van het plan van staatssecretaris Fred Teeven ongedaan te maken. "In een tijd waarin het overheidsbudget  onder druk staat, moeten we natuurlijk proberen om ook zo efficiënt mogelijk om te gaan met het geld dat we uitrekken voor politie, justitie en gevangenissen. Maar bezuinigingen moeten niet leiden tot grote kapitaalvernietiging, minder veiligheid en een aanslag op de werkgelegenheid in de regio's", aldus Slob.
De ChristenUnie is tegen de plannen van Teeven omdat ze visie en draagvlak ontberen. Slob: "Het valt sterk te betwijfelen of de bezuinigingen realistisch zijn. De coalitie steunt deze grove bezuinigingen en we kunnen niet alles ongedaan maken. Maar de ChristenUnie wil proberen om de regio's die het zwaarst getroffen worden alsnog te ontzien. Balkbrug en omgeving worden onevenredig getroffen. Dat wil ik ongedaan maken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.