Nieuws

Enschede in maag met lege panden na bezuinigingen

Enschede zit 'te ruim in het jasje'
Enschede zit 'te ruim in het jasje'
De gemeente Enschede wil een plan voor gemeentelijke gebouwen die leeg komen te staan. Dat is vandaag afgesproken door het college van burgemeester en wethouders.
De gemeente overweegt te krimpen tot zo'n 1000 ambtenaren die nog in de gemeentelijke gebouwen werken. Daardoor komen gebouwen of delen ervan leeg te staan. Zo heeft Enschede vandaag besloten dat het publieksloket van het stadsdeelcentrum Zuid dichtgaat; er komen te weinig mensen en de gemeente moet bezuinigen. Volgens burgemeester Den Oudsten volgen meer sluitingen van gebouwen of delen ervan.

Marktvervuiling tegen gaan

Enschede heeft nu nog zo'n 150 gebouwen in bezit, waaronder scholen, wijkcentra en culturele gebouwen. Met de huidige plannen "wordt het jasje te ruim", aldus Den Oudsten. Een inventarisatie en onderzoek moet uitwijzen hoe ruim het jasje wordt en wat er mogelijk is. Wethouder Van Hees liet gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering al weten daarvoor in overleg te gaan met vastgoedeigenaren. Zij wil voorkomen dat zogenoemde marktvervuiling ontstaat, doordat er ineens allemaal gemeentelijke gebouwen op de markt komen terwijl er al sprake is van een overschot aan kantoren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.