Nieuws

Zweefvliegers Twente al maanden aan de grond door bom

Zweefvliegers door bom al maanden aan de grond
Zweefvliegers door bom al maanden aan de grond
De Twentsche Zweefvliegclub op de luchthaven Twente kan al maanden niet vliegen. Op de locatie van de zweefvliegclub is in juni een bom gevonden.
Na het opgraven bleek de bom niet onmiddellijk onschadelijk gemaakt te kunnen worden en bleek het te gevaarlijk voor de vliegclub op die plek te blijven zitten. In overleg is voor de zweefvliegclub een alternatieve plek op het luchthaventerrein gevonden, maar ook daar blijkt een explosief te liggen.

Financiele onenigheid met defensie

Het gebied wordt door defensie gescand vanwege de plannen voor woningen, bedrijven en de heropening van de luchthaven. Volgens directeur Van der Ree van gebiedsontwikkelaar ADT worden de bommen op zijn vroegst eind oktober onschadelijk gemaakt, op kosten van defensie. ADT betreurt de gang van zaken, maar heeft die tijd nodig om het met defensie eens te worden over een financiële onenigheid waar ADT niet over wil uitweiden.
Maar eind oktober is het vliegseizoen voor de zweefvliegers al voorbij en heeft een aantal leden een zomer lang niet kunnen vliegen. Het is onduidelijk wat daarvan de gevolgen zijn voor de vliegclub.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.