Excelsior'31 stunt met uitschakeling Willem II

Excelsior'31 heeft dinsdagavond gestunt in de KNVB-beker. De ploeg uit Rijssen won na verlenging met 2-1 van Willem II uit de Jupiler League en bereikte daardoor de derde ronde.
Voor rust was Excelsior de betere ploeg en vooral Mahmudov was enkele keren gevaarlijk. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Boymans scoorde na een fout van Isa. De spelers van Excelsior vonden echter dat er een overtreding op hem was gemaakt en daardoor kregen drie spelers geel. De ploeg uit Rijssen ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die ook. Twaalf minuten voor het einde schoot Lubbers de gelijkmaker binnen. Na een slotoffensief van Excelsior, met een bal op de paal en op de lat, werd het verlengen.

Ezafzafi matchwinner

In die verlenging begon Excelsior goed, maar kreeg Willem II de beste kans namens Boymans, maar hij wist niet raak te koppen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Ezafzafi maakte de 2-1 en zorgde daarmee dat Excelsior zich na een bloedstollende slotfase plaatste voor de derde ronde.

Excelsior'31 - Willem II 2-1

0-1 Ruud Boymans (40)
1-1 John Lubbers (77)
2-1 Hakim Ezafzafi (116)
Opstelling Excelsior'31: Kok, Draganovic, David, Lubbers, Vosskuhler, Bloemendaal (Ten Hoeve/99), Isa, Davina (Ten Hove/78), Ezafzafi (Aydin/118), Mahmudov, Wilens.
Audio: Excelsior TV