Nieuws

Nieuwe app 'Mijn regio' met regionaal nieuws uit de buurt

De regionale omroepen hebben een nieuwe gezamenlijke app gelanceerd: MIjN regio. Met de mobiele applicatie kunnen gebruikers zelf bepalen uit welke gebieden ze het nieuws willen zien.
De app wordt gepresenteerd in Beeld en Geluid in Hilversum tijdens het jubileumcongres '25 jaar regionale omroep in heel Nederland' van de stichting ROOS, die de belangen behartigt van de dertien regionale omroepen.
Het is voor het eerst dat de nieuwsberichten van de regionale omroepen op zo'n grote schaal gebundeld worden. De gebruiker kan in de app eigen selecties maken van nieuws uit de eigen omgeving en nieuws uit geselecteerde plaatsen, gemeenten of regio's.

Grensoverschrijdend

Elke regionale omroep heeft een al eigen app voor smartphones en tablets waar veel gebruik van wordt gemaakt. MIjN regio is een aanvulling op die apps. Het grote voordeel is dat de app grensoverschrijdend is. Wie bijvoorbeeld in Hattem in Gelderland woont en ook graag nieuws wil uit Zwolle in Overijssel kan dat nu gemakkelijk zelf instellen.
De app is ontwikkeld door het bedrijf Peperzaken en is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android-smartphones en Android-tablets en is gratis te downloaden.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.