Nieuws

Raad van State veegt bezwaren tegen windmolens Deventer van tafel

Windmolens
Windmolens
De bezwaren tegen de bouw van twee windmolens langs de A1 bij Deventer zijn door de Raad van State van tafel geveegd. Die verklaarde de bezwaren van luchthaven Teuge, de gemeente Lochem, de Verenging Woonmilieu Epse en Deventrade BV en Bergweide OG BV ongegrond.
De partijen hadden bezwaar gemaakt tegen de komst van de twee windmolens, die tussen Deventer en Epse moeten komen. De gemeente Deventer ging in februari akkoord met het plan.
Vliegveld Teuge heeft onder meer bezwaar vanwege de vliegveiligheid die in gevaar zou komen. Ook zou de komst van de windmolens ten koste van de exploitatie van het vliegveld gaan. De Vereniging Woonmilieu Epse, het college van Lochem en Deventrade BV en Bergweide BV vinden onder meer dat ten onrechte niet is ingegaan op ingediende zienswijzen, dat het woon-, leef- en werkklimaat in de omgeving wordt aangetast door de windmolens.
Doordat de Raad van State alle bezwaren van tafel heeft geveegd, is het bestemmingsplan en dus de komst van de windmolens onherroepelijk geworden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.