Nieuws

Twente krijgt 1,1 miljoen euro voor bestrijding jeugdwerkloosheid

Regio Twente
Regio Twente
De Regio Twente krijgt 1,1 miljoen euro van het Ministerie van Sociale Zaken voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Het geld is voor de jaren 2013 en 2014. Regio Twente en de 14 Twentse gemeenten investeren gezamenlijk ook 1,1 miljoen euro.
Voor het Jongerenoffensief 2013-2014 is daardoor 2,2 miljoen euro beschikbaar. Regio Twente is in 2009 begonnen met het plan 'Jongeren in Twente aan de slag', dat samen met platform Werk en Inkomen werd opgezet. Daar komen nu nieuwe initiatieven bij. Twente staat in de top 6 van arbeidsmarktregio’s op het gebied van jeugdwerkloosheid. Maandelijks melden zich ruim zeshonderd werkzoekende jongeren bij het Werkplein Twente.

Twee nieuwe thema's

De twee thema's die nieuw worden opgezet zijn het voorkomen van jeugdwerkloosheid en het helpen van jongeren bij het vinden van een baan of opleiding. Daarbij wordt onder meer samengewerkt met intitatieven vanuit het Twents Arbeidsmarktperspectief 2020, het Leerwerkloket Twente en de sectorplannen die nog ontwikkeld worden. Er wordt ook geinvesteerd in banenbeurzen, voorlichting en dienstverlening.

'Hard inzetten op aanpak jeugdwerkloosheid'

Het geld is meer dan welkom, zegt ook wethouder Werk en Inkomen van Enschede, Patrick Welman. "Doorgaan met de ingezette aanpak is keihard nodig. In Twente zijn er teveel jongeren zonder werk, daar moeten we hard op inzetten. We willen de komende twee jaar 5400 jongeren aan een baan helpen, mede via de extra middelen van het Rijk".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.