Nieuws

Celstraffen geëist tegen mannen uit Zwolle en Kampen voor moord Marum

Zwembadmoord in Marum
Zwembadmoord in Marum
Het Openbaar Ministerie eist celstraffen van 15 en 18 jaar tegen twee mannen uit Zwolle en Kampen, voor de moord op motorhandelaar Elzinga uit het Groningse Marum. Elzinga werd op 10 juli 2012 door de Zwollenaar doodgeschoten bij een zwembad in Marum. Hij zou dat in opdracht van de Kampenaar hebben gedaan.
De Zwollenaar zegt dat hij veel geld kreeg om de motorhandelaar te doden. Die zou volgens de opdrachtgever een vrouw mishandelen en moest daarvoor boeten.

Huurmoord door geldzorgen

De verdachte verklaarde dat hij zulke grote geldzorgen had, dat hij niet anders kon dan het geld aan te nemen. In eerste instantie wilde hij niet meewerken aan een huurmoord, maar hij ging tocht overstag toen een groot geldbedrag, zo'n € 12.000 euro, werd geboden.

'Ben nooit met hem in Marum geweest'

De Kampenaar ontkent de beschuldiging en zegt nooit met de Zwollenaar in Marum te zijn geweest. Hij dacht zelfs dat Marum in Friesland lag. Volgens hem was hij de Zwollenaar nog geld schuldig, die daarom 'de pik op hem zou hebben'.
Eén van de motieven van de moord zou een conflict tussen de Kampenaar en Elzinga over hennep zijn, maar de Kampenaar zegt dat hij Elzinga helemaal niet kent. "Ik zit in de hennep, maar heb met niemand in die wereld een conflict". Het geld dat naar de Zwollenaar is overgemaakt, was volgens de Kampenaar geen betaling voor een huurmoord, maar een lening voor wiet.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.