Nieuws

Zweefvliegclub Enschede verliest leden door bommen op terrein

vliegveld
vliegveld
De Twentsche Zweefvlieg Club in Enschede heeft meer dan 15 leden verloren omdat er het afgelopen seizoen niet gevlogen kon worden.
De zweefvliegclub zit op het luchthaventerrein. Daar zijn bommen gevonden, waardoor delen van het terrein onbruikbaar zijn. De zweefvliegclub is al eens verplaatst door de vondst van een bom, maar ook op de alternatieve plek ligt een explosief. Andere gebruikers van luchthaventerrein hebben geen problemen, omdat ze alleen de verharde weg gebruiken. Zweefvliegers hebben ook de berm nodig voor de landing en daar mogen ze nu niet komen.

Boos en teleurgesteld

Voorzitter Paul Schepers is boos dat er een heel seizoen niet gevlogen kon worden en hij baalt ervan dat er leden hebben opgezegd. Ook is hij teleurgesteld dat het zo lang duurt om de explosieven op te ruimen. Volgens Schepers maakt het ministerie geen haast met het opruimen omdat het vliegveld toch nog niet open is voor de burgerluchtvaart. Schepers wil binnenkort horen op welke termijn de bommen weggehaald worden. Hij hoopt dat het nu alsnog snel gebeurt zodat er het volgende seizoen wel gevlogen kan worden.

Reactie gebiedsontwikkelaar

Volgens directeur Van der Ree van gebiedsontwikkelaar ADT worden de bommen op zijn vroegst eind oktober onschadelijk gemaakt, op kosten van defensie. ADT betreurt de gang van zaken, maar heeft die tijd nodig om het met defensie eens te worden over een financiële onenigheid waar ADT niet over wil uitweiden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.