PEC Zwolle via Fortuna Sittard door in beker

PEC Zwolle heeft zich woensdagavond in een matig duel geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. In het IJsseldelta Stadion werd het 2-0 tegen Fortuna Sittard.
Na kansjes voor Vlug van Fortuna en Achenteh van PEC viel na twintig minuten het eerste doelpunt. Achtenteh kwam oog in oog met doelman Kaya na een pass van Klich en scoorde simpel. Aan de andere kant was Khalouta dichtbij, maar Van Polen haalde zijn inzet van de lijn. Namens Zwolle was Klich even later dicht bij de 2-0, maar hij raakte de paal. Ook Fernandez kreeg nog een kans, maar schoot in het zijnet. Na rust was het spel van beide ploegen niet goed. Van Hintum probeerde het twee keer, maar zag zijn schoten naast gaan en geblokt worden. Na enkele kansen voor Saymak werd kort voor het einde het duel beslist door een rake kopbal van Broerse uit een hoekschop, eindstand: 2-0.